Home / Wotterwille / Aquasport

AquaSport

Bij NLG Wotterwille worden ieder seizoen weer leuke groepslessen (Aquasports) gegeven. Hieraan kun je meedoen als je een zomerabonnement hebt, je hebt dus geen aparte leskaart nodig! Iedere dinsdagmiddag, dinsdagavond en donderdagavond worden deze lessen gegeven. Meer informatie over het exacte tijdstip en de invulling van de lessen volgt.

Trim zwemmen

Voor de volwassenen die graag zwemmen en daarmee hun uithoudingsvermogen willen verbeteren, is aqua trimmen een ideale mogelijkheid. Trim zwemmen biedt meer dan enkel banen zwemmen. Je verbetert je techniek van jouw zwemslagen door de variaties van het banen zwemmen te oefenen. Alle slagen komen aan de orde: schoolslag, borst-, rugcrawl, samengestelde rugslag en vlinderslag. Onder begeleiding van een sportieve instructeur werk je zodoende aan jouw conditie én aan jouw techniek. Iedereen kan de verschillende trainingsvormen in zijn/haar eigen tempo uitvoeren.

Aqua joggen

Aqua joggen is een soort hardlopen in het water. Je draagt een wetbelt om jouw middel die ervoor zorgt dat je in verticale positie blijft drijven en goede loopbewegingen kunt maken. Doordat er geen contact is met de bodem, treedt er geen schokbelasting op. Je kunt dus voluit trainen zonder dat je jouw gewrichten en banden overbelast. Hierdoor werkt aqua joggen ontspannend en ondersteunend bij het herstel van blessures aan gewrichten, spieren en pezen. De weerstand van het water zorgt ervoor dat je meer calorieën verbruikt dan tijdens een reguliere looptraining. Een half uur aqua joggen staat gelijk aan 2 uur wandelen. Je traint bovendien jouw andere spiergroepen.

AquaVaria

In AquaVaria komen verschillende aqua-activiteiten aan de orde. Geeft u de voorkeur aan afwisseling in sport? Dan is AquaVaria de ideale les voor u! We bieden combinaties van AquaActiviteiten met bijpassende muziek. Zo gaat u de ene keer AquaJoggen, dan weer AquaTraining of AquaRobics en zelfs een combinatie van deze activiteiten. Door de afwisseling gaat AquaVaria nooit vervelen en wordt uw gehele lichaam getraind.

Aqua Fit

Door de eigenschappen van het water is dit de ideale manier om te bewegen en bestaat er een minimale kans om een blessure op te lopen. De lessen zijn opgebouwd uit leuke oefeningen waarmee de spieren versterkt worden, de gewrichten soepel gehouden worden en u aan de conditie werkt. Hiermee wordt aan een goede balans van het lichaam gewerkt en tevens geldt: van bewegen wordt en blijft u fit.