Home / ’t Walfort / Zwemlessen

Zwemlessen bij NLG ’t Walfort

In een waterrijk land als Nederland is het van groot belang dat iedereen zich kan redden in het water. Het op jonge leeftijd aanleren van deze vaardigheden is daarbij een must! Naast dit veiligheidsaspect, is gebleken dat zwemmen ook goed is voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen.

Bij zwembad ’t Walfort kunnen kinderen vanaf 4 jaar zich aanmelden voor de zwemlessen.

Tarieven zwemles Tijden zwemles Inschrijven

Kwaliteit

De zwemlessen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de Nationale Raad Zwemdiploma’s (NRZ)en staan volledig in het teken van het vrolijke zeepaardje Joepie®. Aan het einde van de zwemcursus gaan de kinderen op voor het A-diploma en als ze de smaak te pakken hebben, kan daarna door gegaan worden voor het B- en C-diploma.

Volg de vorderingen

Natuurlijk wilt u als ouder/verzorger op de hoogte blijven van de vorderingen van uw kind. Bij ’t Walfort is er altijd veel en persoonlijk contact tussen de ouders/verzorgers en de instructeurs. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om dit online te kunnen volgen. Meer informatie daarover, krijgt u als de zwemlessen voor uw kind(eren) gaan beginnen.

Diplomazwemmen

Met de zwemlessen van ’t Walfort worden de kinderen opgeleid volgens het Zwem-ABC zoals deze door het Nationaal Platform Zwembaden (NRZ) zijn vastgesteld. Met deze officiële richtlijnen weet u zeker dat uw kind echt goed leert zwemmen.

Voor de eisen die gelden voor het A-diploma (en de andere diploma’s), zoals de vaardigheden, het met kleren aan zwemmen etc., verwijzen wij u vriendelijk naar de website van Nationaal Platform Zwembaden.

Inschrijven

Uw kind kan al vanaf 4 jaar mee doen met de zwemlessen. Vanwege de (mogelijke) wachtlijsten, adviseren wij u om uw kind al eerder in te schrijven. Uw kind wordt dan op de wachtlijst geplaatst en zodra er plek vrij is en uw kind is 4 jaar oud, dan kunnen de zwemlessen beginnen.

Bij inschrijving betaalt u eenmalig inschrijfgeld en borg voor de zwempas, de kosten voor de zwemlessen betaalt u pas als de lessen daadwerkelijk gaan beginnen. De inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld bij de receptie van ’t Walfort is voldaan.