Home / ’t Walfort / Recreatief / Banen zwemmen / Zwemmen met een beperking

Zwemmen met een beperking bij ’t Walfort

Bij NLG ’t Walfort kun je ook met een beperking komen zwemmen. Ons bad voldoet aan een aantal voorzieningen die het mogelijk maken om ook met een beperking te komen genieten van de eigenschappen van het water. Wij hebben de volgende voorzieningen:
• Plafondliften, ook in de kleedkamers
• Verrijdbare tillift
• Beugels
• Luie trap
• Verbrede doorgangen

Het zwemmen met een beperking wordt in samenwerking met Estinea georganiseerd. ‘Estinea ondersteunt mensen met een beperking op het gebied van wonen, werken en ontspanning. Zodat zij volop kunnen meedoen in de samenleving. Op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Veel van hen zwemmen graag. Met ondersteuning van onze medewerkers en vrijwilligers kunnen zij volop genieten van het lekkere warme water en van de vrijheid van beweging die het water hen geeft. We komen dan ook al geruime tijd bij ’t Walfort. De voorzieningen zijn hier ideaal!’ Aldus bewegingsagoog van Estinea Boudewijn Inja.

De voordelen van zwemmen
Dat bewegen goed voor iedereen is, is alom bekend. Mensen die regelmatig bewegen zitten lekkerder in hun vel en kunnen beter omgaan met stress en veranderingen. Bewegen in het water heeft daarbij als extra voordeel dat je je lichter voelt waardoor je je makkelijker kunt verplaatsen en dat er minder angst is om om te vallen. De cliënt voelt zich veel vrijer in het water. Het zwemmen vindt plaats in het recreatiebad van ‘t Walfort dat altijd een heerlijke, warme temperatuur heeft.

Meer weten?
Heeft uw organisatie interesse om te komen zwemmen met mensen met een (zware) beperking? Neem dan contact op met Joyce van Eyck: j.vaneyck@nlgroep.nl.
Zij kan jou alles vertellen over de mogelijkheden van ‘t Walfort en hoe zwemmen een heerlijke ervaring voor uw cliënten kan zijn.

zwemmen met beperking 1 zwemmen met beperking 2 zwemmen met beperking 3 Logo_Estinea