Home / ’t Spilbroek / Zwemlessen

Zwemles

In NLG ‘t Spilbroek kan je kind leren zwemmen volgens het Zwem ABC.

Tijden zwemles  Tarieven zwemles   Inschrijven zwemles

Leren zwemmen
Water en kinderen; dat trekt elkaar aan. Kinderen spelen graag met en in het water. Daarom is het een veilig idee als je weet dat je kind zich kan redden. Ouders willen dan ook graag dat hun kinderen op jonge leeftijd leren zwemmen. Want een zwemdiploma is het paspoort voor een leven lang water-plezier.

Het Zwem-ABC
Onze lessen zijn opgebouwd volgens het Zwem ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Het Zwem ABC heeft als doel dat een kind zwemveilig wordt. In de zwemlessen is er veel aandacht voor het watervrij maken van de kinderen. Ook leren ze hoe ze zichzelf in het water kunnen redden. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden. Leren zwemmen bij NLG ‘t Spilbroek is daardoor niet alleen professioneel en gericht op veiligheid, maar ook leuk en afwisselend en in warm water: 29°C en 32°C. Spelenderwijs leren we kinderen van 4 jaar en ouder zwemmen aan de hand van ons stappenplan.

Meer informatie over het Joepie! stappenplan

Persoonlijke aandacht
De lessen worden gegeven in kleine groepjes (de eerste 2 niveaus hebben maximaal 10 kinderen). Zo krijgen de kinderen voldoende aandacht in dit intensieve leerproces.

De kinderen worden individueel doorgestuurd waardoor het ene kind sneller klaar kan zijn dan het andere. Door zelf ook veel met jouw kind te komen zwemmen in het zwembad, wordt het leren zwemmen positief gestimuleerd.

Internet Zwemscore Module

Wij werken op NLG ’t Spilbroek met een zogenaamd leerlingvolgsysteem. De internet zwemscore module (IZM). Blijf op de hoogte van de actuele vorderingen van de zwemvaardigheid van jouw kind. Door op het onderstaande plaatje te drukken wordt de pagina van het IZM geopend.