Home / Nieuws / Nieuwe vestiging Gendringen

Uit ‘Oude IJsselstreek Vizier’ van 14 juli 2016.

‘Fit blijven, genieten en ontspannen’

Door:Niels Venus

15-09-16-gendringen-ijsselweide

GENDRINGEN – Na de uitgestelde sloop van de oude sporthal in Gendringen is de gebruiksklare oplevering van de nieuwe sporthal op 4 november 2016. Het concept van NLG – zwemmen, fitnessen en wellness voor een vaste prijs – gaat zich er vestigen.

Algemeen directeur Noël Teunissen van NLG (Nederlandse Leisure Groep) licht de plannen met gepaste trots toe. ,,We krijgen 250 vierkante meter aan vrije ruimte op de bovenverdieping, die ingericht wordt als fitnessruimte. We zetten er de nieuwste apparatuur neer, zodat iedereen – van jong tot oud – op zijn manier kan sporten. De benedenverdieping wordt ingericht als sporthal, waar de virtuele en fysieke groepslessen gegeven gaan worden. Uiteraard blijft de sporthal ook beschikbaar voor verenigingen, die een ruimte huren”, legt Teunissen uit. NLG maakt gebruik van een totaalpakket op het gebied van zwemmen, fitnessen en wellness. ,,Ons concept houdt in dat men voor het maandelijkse bedrag van 24,95 euro kan sporten op locatie en daarnaast gebruik kan maken van de zwem- en wellnessfaciliteiten. Voor onze nieuwe vestiging in Gendringen geldt dat de dichtstbijzijnde zwembaden in Zelhem, Dinxperlo en Aalten zijn. Het Wellness Center De Bronsbergen is in Zutphen, waar een hele dag gerelaxt kan worden. Het is een plek waar iedereen welkom is en waar natuurlijk genieten op zijn plaats is. Daarnaast hebben we een beauty-afdeling, waar verschillende behandelingen worden gegeven.”

Totaalpakket: sporten en relaxen

NLG heeft de toekomstplannen om bij iedere vestiging het totale pakket van zwemmen, fitness en wellness aan te bieden. ,,We willen de komende jaren inderdaad toewerken naar een all-in concept tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Voor 24,95 euro is het momenteel – en vanaf 4 november in Gendringen – mogelijk om bij een van onze vestigingen recreatief te zwemmen en individuele of groepslessen te volgen in de fitness. In Neede zijn we bijvoorbeeld bezig om het concept uit te bouwen; naast een zwembad beschikken we daar ook over een fitnessruimte.” De nieuwe sporthal in Gendringen is goed geschikt voor het opzetten van een professionele fitnessruimte, zo zegt Teunissen. ,,Iedereen kan er op zijn manier sporten; we bieden de nieuwste apparatuur aan, denk aan cardio en krachttraining. Het palet is zo breed dat veel sporters gebruik kunnen maken van de mogelijkheden. De kracht van het concept zit in de combinatie van het sporten, zwemmen en relaxen in de wellness. En dat tegen een vast tarief van 24,95 euro per maand. Wij vinden dat iedere bezoeker van een NLG-vestiging op een aantrekkelijke en gevarieerde wijze moet kunnen sporten – en dat het ook betaalbaar moet zijn”, sluit Teunissen af.

Op 4 november 2016 wordt de nieuwe vestiging van NLG in Gendringen officieel geopend. Meer informatie daarover verschijnt te zijner tijd op de site en op de Facebook-pagina van NLG. www.nlgroep.nl.