Home / Dubbelslag / Zwemlessen

Zwemles

zwemscore%20logo

 

 

 

 

 

Les zwemmen
Nederland is een waterrijk land en daarom is het belangrijk dat iedereen – en zeker kinderen – zich kan redden in het water. Bovendien is zwemmen goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen vanaf 4 jaar zijn bij Zwembad Dubbelslag welkom voor hun zwemles. U kunt uw kinderen echter al wel eerder inschrijven, zodat ze op de wachtlijst geplaatst worden. Ze worden tijdig opgeroepen voor hun kwalitatief hoogwaardige opleiding naar het ABC-diploma, geheel volgens de officiële NRZ-vereisten (Nationaal Platform Zwembaden).

Tarieven zwemlessen Tijden zwemlessen Inschrijven

Zwemtechniek
De zwemleskinderen worden in een groep geplaatst met een vaste zweminstructeur. De gediplomeerde instructeurs beginnen met het watervrij maken en blijven drijven. Naast het vertrouwen en de veiligheid staan uiteraard de (basis)vaardigheden centraal zoals de schoolslag en borstcrawl. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen als kurkjes, flexibeams (de zog. slurfen) en plankjes. Hierdoor kunnen kinderen sneller een been- en armslag aanleren, omdat er sprake is van een ideale ligging in het water. De lessen vinden twee keer in de week plaats, waarna de kinderen nog even plezierig in het water mogen spelen. Voor de tijden van het les zwemmen klikt u hier.

Voortgang
Met u als ouder of begeleider wordt contact onderhouden zodat u inzicht krijgt in de gehanteerde methodes en de voortgang van uw kind(eren). Zo vindt er één keer in de 2 maanden kijkles plaats. Op deze momenten heeft de instructeur extra tijd om de vorderingen van de kinderen te bespreken en om vragen te beantwoorden.
Op zaterdag (12:00 – 13:00 uur) en zondag (10:00 – 11:00 uur) is er een speciaal oefenuurtje ingepland, waarop u als ouder/begeleider samen met uw kind kunt komen oefenen. Er wordt geen les gegeven, maar de zweminstructeurs zijn aanwezig en geven graag adviezen om gericht aan een vaardigheid te kunnen werken.
Op elke laatste zaterdag van de maand vindt het diploma zwemmen plaats.

de voortgang van uw kind is ook online te volgen. Voor de Internet Zwemscore Module klikt u hier.

Ook voor volwassenen
In Zwembad Dubbelslag worden ook zwemlessen voor volwassenen verzorgd. Er vinden op maandag en donderdag speciale lessen van 45 minuten plaats.

Lees hier over ons unieke Joepie! zwemlesstappenplan.
Joepie!

De kinderen worden tijdens de zwemlessen van Zwembad Dubbelslag opgeleid volgens het Zwem-ABC van de officiële NRZ-vereisten (Nationaal Platform Zwembaden). Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Afzwemmen

Voor meer informatie over inschrijvingen klikt u op de link hieronder.

Inschrijven