Home / NLG de Brink / Aquasport / Baby-peuter-kleuter zwemmen

Baby-Peuter-Kleuter zwemmen

Ook voor de allerkleinsten is er de mogelijkheid om bij NLG De Brink te bewegen. Samen met (groot)ouders is het voor hen een groot feest om in het bad te zijn. Water is een heerlijke ontspannen omgeving om in te bewegen. Het contact tussen ouder en kind wordt gestimuleerd en de kinderen raken al jong vertrouwd met het water.

Baby zwemmen
Tijdens de oefeningen van babyzwemmen maak je jouw kind (van 4 maanden tot 4 jaar) op een leuke en natuurlijke wijze vertrouwd met water (31˚C). Dit gebeurt door in het zwembad te zingen, spetteren, slepen, drijven en onder water te gaan. Spelenderwijs worden de kinderen watervrij.

Peuter en kleuter zwemmen
De peuters en kleuters gaan verder met de verkenningstocht in en rond het water. Klimmen en klauteren op de kant en over de matten. Springen, drijven, bommetje maken en duiken in het water. Onder water gaan met de ogen open en iets van de bodem pakken. Ook zelfredzaamheid en uiteraard plezier staan hierbij centraal. Het belangrijkste is dat de kinderen op een ongedwongen manier de voordelen en mogelijkheden van het water ervaren. Ook sociaal gezien hebben peuter en kleuter zwemmen veel voordelen. De kinderen leren samen spelen, te wachten op hun beurt en rekening te houden met andere kinderen.

Heb je interesse in baby-peuter-kleuterzwemmen? Neem dan contact op met zwembad NLG de Brink, er wordt namelijk gewerkt met vaste deelnemers.

Tijden baby-peuter-kleuterzwemmen  Tarieven