Home / de Brink / Aquasports / Aquajoggen

AquaJoggen

Reserveer AquaSportief lessen

Aquajoggen betekent letterlijk ‘lopen in het water’. U draagt hierbij een ‘wetbelt’ om uw middel die ervoor zorgt dat u een hoog drijfvermogen heeft, waardoor u als het ware in het diepe water zweeft. Bovendien zorgt de gordel ervoor dat u (zonder te zwemmen) in verticale positie blijft drijven en een goede loopbeweging kunt maken. Vanuit deze staande houding worden er op de ritme van de muziek verschillende loopoefeningen gedaan. In slow motion of in sprint.

Doordat er geen contact is met de bodem van het zwembad, treedt er geen schokbelasting op zoals bij gewoon lopen. Hierdoor werkt aquajoggen ontspannend en ondersteunend bij het herstel van blessures aan gewrichten, spieren en pezen. De weerstand van het water zorgt ervoor dat u meer calorieën verbruikt dan tijdens een reguliere looptraining. 30 minuten aquajoggen staat gelijk aan 2 uur wandelen. U activeert en versterkt al uw grote spiergroepen en verbetert uw conditie. De meeste aandacht wordt verdeeld over de buik, billen, armen, rug en benen, maar u traint ook uw hartspier.

Heeft u interesse in Aquajoggen? Neem dan contact op met zwembad de Brink, er wordt namelijk gewerkt met vaste deelnemers (u kunt niet binnenlopen en direct meedoen).

Tijden Aquajoggen  Tarieven Aquajoggen